Over bijzondere plekken in Nederland.Nederland is bijzonder maar we bezoeken vaak de bekende plekken. Hoe weet je nou waar het dan echt Nederland op zijn kop is?
Gewoon, door deze rubriek te bekijken. Vanaf nu plaats ik maandelijks een bijzondere plek in Nederland.
En wat leuk is, ik ben bezig een serie boeken te schrijven: bijzondere ondersteboven plekken in elke provincie. Dan heb je alles bij elkaar. Het gaat over bijzondere gebouwen waar weinig over bekend is (bijv. de woning van de bekendste seriemoordenaar in Nederland) of die waanzinnig mooi zijn (zonder dat reisgidsen je er langs sturen). Het gaat over plekken ergens in Nederland waar het spookt of allerlei spirituele zaken spelen (bijv. iemand bouwt een eigen kerkgebouw in zijn tuin omdat Maria daar is verschenen). Wat kun je nog vinden uit vervlogen tijden (bijv. een vliegveld met de hangars uit de Tweede Wereldoorlog) waar zelfs de bewoners in de buurt geen weet van hebben. Je gelooft de foto’s en de tekst die ik er bij plaats niet. Je hebt de neiging om gelijk in de auto te springen om het te gaan zien. En in de boeken staan ook de meest romantische en mooie intieme restaurantjes waar je bij kunt komen van wat je gezien hebt. Hopelijk geen koffie of wijntje onderste boven op zijn kop!

Hieronder mijn twee-wekelijkse blogs over bijzondere plekken in Nederland. De eerste twee hoofdletters staan voor de provincie.

Klik en lees: