Over keuzes maken.

Soms zijn we liever schapen die met de kudde meelopen dan dat we echt voor ons zelf kiezen. Daar is moed voor nodig.

Ons leven loopt over van keuzes. Zoveel dat het ons vaak in verwarring brengt.

Belangrijke keuzes waar ik je bij kan helpen:

  • Je kind moet een vakkenpakket kiezen op school. Wat gebeurt er dan in het hoofd van je kind [en in dat van de ouder ook natuurlijk]?
  • Je kind moet een vervolgstudie kiezen. Twijfel, tussenjaar etc. etc.
  • Je bent een eeuwige uitsteller en daar krijgt de omgeving [of je school] last mee.
  • Je werk of je relatie loopt niet zoals het zou moeten. Welke keuzes maak ik hierin? [lees laatste gedeelte voor het antwoord]

Meer dan twintig jaar heb ik mij professioneel bezig gehouden met de psychologische wetenschap tot deze punten. Zeer veel gesprekken en lezingen voor scholieren en hun ouders heb ik gehouden om inzicht en opheldering te geven waarom het maken van levenskeuzes zo moeilijk is. Heb begrip voor wat er allemaal gebeurt in je hersenpannetje.

Graag help ik jou en je kind individueel of in groepsverband met bovenstaande.

Maar ook op latere leeftijd staan we voor keuzes en die zijn vaak niet makkelijk: wisselen van baan, weg bij je partner, je vrienden vaarwel zeggen, je ontwikkelen, financiƫle beslissingen nemen.

Graag help ik je in enkele coachingsgesprekken duidelijk te bieden. Dank zij mijn filosofiestudie weet ik hoe logisch denken werkt en door mijn lange psychologie docentschap weet ik dat dat niet altijd zaligmakend is. Wij zijn meestal een vat vol tegenstrijdigheden. Ik help je graag het vat om te draaien en er in te gooien wat hoort en de rest mag je op de vloer van mijn woonkamer achterlaten – dat gooi ik dan wel weg.

Hieronder staan wat voorbeeld blogs. Klik en lees: