Romantiek moet je plannen en doen

Romantiek als gevoel is altijd tijdelijk. Het is net als een houtvuur. Die gaat gewoon aan met een lucifer en zal uiteindelijk doven. Belangrijk is dus dat je er telkens een nieuw houtblok op gooit. En je moet wel doceren natuurlijk, niet alle blokken in een keer maar een voor een, soms twee.

En die houtblokken moet je wel eerst gekocht hebben want anders valt er niet veel in het vuur te gooien. Hoe simpel dit klinkt, zo simpel is de romantische liefde. Je zult dingen moeten ondernemen net als een houtblok. En dat houdt dus nooit meer op als je het vuurtje brandend wil houden. En naar de winkel om blokken te kopen, dat wil zeggen plannen, zorgen dat het gaat gebeuren.

Bij sommige mensen gaat dit allemaal vanzelf. Bij de meesten – niet! Gewoon in de agenda ermee. Bijvoorbeeld om de twee weken, middag vrijmaken om iets te gaan doen. Om de zoveel tijd verplicht naar een winkel om even iets kleins te kopen voor je partner. Probeer elke dag of om de zoveel dagen ook eens een lief briefje neer te leggen en bewaar al die briefjes in een mooie doos of liefdeskist!

Op mooie avonden na jaren die kist eens samen opgraven en openen om nostalgisch te zwijmelen. Mooi glas wijn er bij en de kaarsjes aan of gewoon een schemerlamp. Zo trof ik een week geleden het pak melk aan op het aanrecht. Mijn vrouw heeft het zeker vergeten dus ik pak het op om in de koelkast te zetten. Zit er een briefje onder: “Ha ha..Leeg! Fijne middag lief!”. Mooi toch. En weet je wat ik toen een dag later deed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kijk eens hoe je lacht.

maart 3, 2020