Flirten offline is uit want online is in???

Contact maken doen we online in allerlei dating apps. Links rechts, zo eenvoudig gaat het. In real life flirten en een blauwtje lopen….niet meer nodig. Dat lijkt toch geweldig. Maar dat is het niet.

Meer en meer vervreemden we van de echte wereld. Aanspreken of flirterig kijken naar een echt iemand is eng geworden. We swipen liever. We ontmoeten liever iemand via de app om dan vervolgens te ontdekken dat die het niet is.

Maar wat is er nu mis om je hele dag te zien als kans. Kans op korte leuke gesprekjes, kans om iemand echt te zien zonder filters, kans om een stem te horen en een bekleed lichaam te ruiken. Kans op details als het grappige loopje, de  dansende wenkbrauw als hij / zij lacht. Kans om de echte verlegenheid die niet gespeeld is te ervaren. Kans om echte vragen te stellen zonder voorgeprogrammeerde antwoorden.

En er hoeft niks! Je kan na zo’n korte ontmoeting gewoon anoniem weglopen. Nee, je telefoonnummer is geen verplichting. Nee, een tweede gesprek in je zelfde supermarkt is niet af te dwingen. Een eenvoudig ‘hoi’ is goed. Maar een ‘he, zie ik je alweer’ is een kans.

Wie heeft nog de moed en wie kan er nog gemakkelijk offline met onbekenden het gesprekje aangaan? Is de online datingwereld echter en realistischer? Nee, maar we lopen daar nooit echt een blauwtje en dat is wat ons aantrekt. Toch is een eerste ontmoeting met je verovering van de app net zo eng als de boven beschreven offline ontmoeting in je supermarkt of bij een marktkraam op woensdag.

CommentsGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *